Agrolapin s.r.o.

Držitel značky Regionální potravina pro rok 2020, 2021 a 2022
Olomouckého kraje v kategorii
Masné výrobky tepelně opracované.

Vice informací o značce

Vítejte na stránkách farmy Vícov a farmy Výšovice

Naše firma chová králíky od roku 2002 na farmě ve Vícově.

Herbář - Regionální potravina - Králičí farma Výšovice

Regionální potravina

Objednávky dočasně pozastaveny.
Pro více informací nás kontaktujte.

Kde zakoupit naše produkty?

Máte Farmu Výšovice příliš daleko? Naše produkty můžete zakoupit ve vybraných provozovnách:

Informace o našich produktech:

Chlazený králík

Nabízíme Vám králičí maso z našeho chovu. Všichni naši králíci byly narozeni a vykrmeni na farmě ve Vícově.

Bez lepkový produkt

Bez chemických antibiotik a kokcidiostatik

Z vlastního chovu

Skladování: Skladujte při teplotě 1°C – 3°C

Králičí tlačenka

Králičí tlačenka vyrobena z králičího masa pocházejícího z vlastního chovu. Je bez přidaných konzervantů a barviv.

Bez lepkový produkt

Regionální potravina
Pro rok 2020

Bez konzervanzů a barviv

Masný výrobek tepelně opracovaný.

Složení: králičí maso 63%, vývar, vepř. kůže, kuchyňská sůl, česnek, majoránka, pepř.

Skladování: Skladujte při teplotě 1°C – 5°C

Králičí játrová paštika

Zobrazit certifikát - Regionální potravina

Bez lepkový produkt

Regionální potravina
Pro rok 2021

Bez přidaných konzervanzů a barviv

Masný výrobek tepelně opracovaný.

Hmotnost 120g +- 5%

Skladování: Skladujte při teplotě do 8°C

Minimální trvanlivost: 3 měsíců od data balení.

Složení produktu:
63% pečené králičí maso, vepřové maso, králičí játra, vývar, sůl, koření.

Králičí klobásky

Bez lepkový produkt

Regionální produkt

Bez konzervanzů a barviv

Masný výrobek tepelně opracovaný.

Skladování: Skladujte při teplotě 1°C – 5°C

Složení produktu:
52% králičí maso, vepřové maso, pitná voda, vláknina, koření, kuchyňská sůl, přírodní vepřové střevo.

Pečený králík

Bez lepkový produkt

Regionální potravina
Pro rok 2022

Bez konzervanzů a barviv

Masný výrobek tepelně opracovaný.

K dispozici v balení 125g a 250g.

Skladování: Skladujte při teplotě 1°C – 5°C

Složení produktu:
63% králičí maso, vývar, pepř, kmín, sůl.

Proč králičí maso?

Králičí maso vykazuje v porovnání s jinými druhy masa velmi dobré nutriční hodnoty. Díky vysokému obsahu bílkovin a velmi dobré stravitelnosti se řadí na vrchní příčky jídelníčku nejen vrcholových sportovců, ale také jej můžete nalézt na jídelním lístku celosvětově uznávaných restaurací.

Tabulka porovnání různých druhů masa:

Nenasycené mastné kyseliny
Výhodou králičího masa je převažující zastoupení tuků s nenasycenými mastnými kyselinami, které jsou pro člověka mnohem příznivější než tuky s mastnými kyselinami nasycenými
Nízký obsah tuku
Králičí maso je lehce stravitelné, má jemná svalová vlákna, minimální množství kolagenu a nízký obsah tuku

Zdroj plnohodnotných bílkovin
Jedná se o bohatý zdroj plnohodnotných bílkovin 20-21 g/100 g masa se zastoupením všech esenciálních aminokyselin.

Lehce stravitelné
Králičí maso je lehce stravitelné, má jemná svalová vlákna.
Vitamín B
Z vitamínů převažují nejvíce vitamíny řady B (především vititamíny B2, B6 a B12)
Zdroj draslíku, hořčíku a zinku
Kosterní svalovina králíků je bohatá na draslík, fosfor, síru, hořčík a zinek

Graf porovnání obsahu bílkovin různých druhů masa:

Výhodou králičího masa je převažující zastoupení tuků s nenasycenými mastnými kyselinami, které jsou pro člověka mnohem příznivější než tuky s mastnýmikyselinami nasycenými. Díky nízkému množství tuku, téměř nulovém obsahu sacharidů a vysokému podílu vody vykazuje králičí maso nízkou energetickou hodnotu. Ve 100 g masa se nachází 130-140 kcal (545-585 kJ).

Graf porovnání obsahu tuku různých druhů masa:

Z vitamínů převažují nejvíce vitamíny řady B (především vititamíny B2, B6 a B12). Kosterní svalovina králíků je bohatá na draslík, fosfor, síru, hořčík a zinek. Králičí maso je také zdrojem purinů. Proto by lidé se zvýšenou hladinou kyseliny močové nebo pacienti, u kterých je dna přímo diagnostikovaná, měli být obezřetní při jeho spotřebě.Spotřeba králičího masa v naší populaci je poměrně rozdílná. V průměru každý Čech za rok zkonzumuje 2,5 kg králičího masa. Jeho nabídka v běžných obchodech s potravinami je minimální. U nás máte jedinečnou možnost objednat si králičí maso.

Využijte ji pro zpestření svého jídelníčku kvalitním, nízkotučným zdrojem bílkovin


zdroj:
http://www.nutricoach.cz/
https://www.kaloricketabulky.cz/

Naši spokojení zákazníci

Výborné maso i výrobky (šunka, klobásky, tlačenka)
Kateřina S.
Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia.
Martina Š.
Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia.
Alena K.
Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia.
Alena K.
Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia.
Alena K.